Turridning

Hos oss på Riiby Gård Islandshästar är alla välkomna! Stor som liten, gammal som ung, van eller ovan. För att rida ut på tur och tölta genom skogen i vackra Bergeforsen kan man som vuxen utan ridvana få en helt ny erfarenhet. Naturen från häst ryggen blir en nästan ännu starkare upplevelse. Om man inte kan eller vill rida, så kanske en promenad i vår vackra natur kan locka? Man kan även stanna på gården och umgås med alla djuren. Vi rider på sandstigar, grusvägar, igenom storskog, över äng, över stock och sten. Ja! vi har mängder med bra och trevliga ridvägar. Vi rider alltid med minst en turledare. Du får låna ridhjälm av oss. Kläder efter väder och gärna handskar eller fingervantar

Hästarna vi rider på är islandshästar, alla med sin egen personlighet men gemensamt är att de är otroligt snälla, orädda och lättridna. Vi har bedrivit turridning sedan 1997 och har under alla dessa år arbetat upp en trygg och säker flock med turhästar. Vi ger givetvis instruktioner till alla så att ni ska få uppleva denna underbara gångart som är så speciell för just islandshästen. Vi anpassar alla våra turer efter ryttarna (den med minst vana), vädret och underlaget och givetvis vad som är lämpligast för hästarna.

Efter turen fikar vi i värmen i vårat fina fik där har vi plats för ca 20 personer. Vi har också möjlighet att erbjuda lunch och middag vid önskemål, begär menyförslag.

Vid bokning tala gärna om er ridvana och förväntning så vi kan plocka ut lämpliga hästar för er.

Turridning